Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ez konkrétan háborús helyzet volt – Tank, rendőrattak,
  2023-10-22 20:00:57, vasárnap
 
 







"Ez konkrétan háborús helyzet volt" - Tank, rendőrattak, szemkilövés 2006. október 23-án


1956 dicsősége után beleégett az ország emlékezetébe 2006. október 23-a is, amikor Gyurcsány Ferenc parancsára szétverték a békésen ünneplő tömeget, ártatlanokat vertek és aláztak meg, kilövették emberek szemét. A Csakazértis című könyvben jelent meg mindeddig a legrészletesebb és leghitelesebb beszámoló arról, mi is történt valójában, szemtanúk beszámolói alapján. Sorozatunk második részében Varga Lajost, a Valton Security ügyvezető igazgatóját idézzük.










Közeledik október 23., amikor az 1956-os hősökre, a magyar forradalomra, a szabadságért vívott küzdelemre emlékezünk. Ezt tették azok is, akik a forradalom 50. évfordulóján, 2006. október 23-án gyűltek össze. Senki sem gondolta, hogy ez a nap ismét a véres terrorról, szemkilövetésről, ártatlan emberek megfélemlítéséről és meghurcolásáról fog szólni. Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde ugyan óriási dühöt és csalódottságot váltott ki még azokból is, akik rá szavaztak, hiszen mindenki becsapottnak érezte magát, az az ünnepnap mégis békésen kezdődött - és rettenetes véget ért.
A Csakazértis című könyv hitelesen és pontosan, szemtanúk elbeszélése alapján számol be a történtekről

A Csakazértis című kötetben jelent meg az eddigi legrészletesebb és leghitelesebb beszámoló arról, mi történt 2006. október 23-án, fényképekkel, visszaemlékezésekkel, az aznap történtek pontos és részletes térképével. Sorozatunkban most Varga Lajos, a Valton Security ügyvezető igazgatója visszaemlékezését idézzük a kötetből.







,,Ez konkrétan háborús helyzet volt"

,,Az utolsó pillanatig - vagyis késő éjjelig - ott voltunk a kollégáimmal az Astoriánál. Miután mindenkit kimenekítettünk a környékről - beleértve az összes politikusunkat -, nekünk még ott kellett maradnunk, hiszen a színpadot, a technikai eszközöket és a kordonokat nem volt lehetőségünk összepakolni ott, a nagy őrületben. Hiába tudtuk, hogy a tömeget ránk tolja a rendőrség, nem tudtuk félóra alatt eltüntetni a technikát. Az volt a taktikánk, hogy magunkra zártuk a kordonokat. Amennyire lehetett, magunkra szűkítettük a teret és védtük az eszközöket, hogy azokat ne használják fel a tüntetők. Addigra már igencsak elfajult a helyzet, és minden, ami az útjukba került, abból barikádot építettek. Itt pedig elég értékes kivetítők, hangládák, kábelek, színpadi elemek voltak, amelyek komoly sérülést is tudtak volna okozni, az anyagi kárról nem is beszélve. Nekünk az a dolgunk ilyenkor, hogy ameddig tudjuk, védjük meg. Több mint ötven ember védte azt a részt.

Békés megemlékezést tartott a Fidesz, ezt verték szét a rendőrök Gyurcsány parancsára Fotó: Csakazértis




Először a tüntetők értek oda, akik megpróbálták a barikádot szétszedni. Próbáltuk velük megértetni, hogy egyrészt mi egy oldalon állunk, másrészt ezeket a technikai eszközöket nem fogjuk nekik odaadni. Hosszas huzavona után elengedték, aztán megértették, de közben a rendőrök folyamatosan lőtték ránk a könnygázgránátokat. Elsősorban a tüntetőkre, de mivel ott álltunk egymás mellett, mi is kaptunk belőle rendesen. Pattogtak a bombák a sátor tetején, s ezeket el is kellett oltanunk. Mindenki sállal a szája előtt létezett, mert majd' megfulladtunk. Mi ugyanis nem tudtunk odébb menni. Hiába tolták a rendőrök az embertömeget, mi maradtunk egy helyben.


Mindenki fuldoklott a könnygázgránátoktól, pedig az emberekkel szót lehetett volna érteni
Fotó: Kovács Tamás





A kábeljeinkkel akarták elgáncsolni a lovakat

Tényleg háborús helyzet volt. Amit a tömeg maga előtt talált, azt felkapta és dobálta. Vagy épp azokból épített barikádokat. A Rákóczi úton a Blaha Lujza tér felé több hangállásunk is volt, ami több kábellel volt táplálva. Az egyik ilyen kábelt a tüntetők keresztben áthúzták a Rákóczi úton azért, hogy ha jön a lovasroham, azt felrántják, a lovak elesnek, és akkor majd jól meg tudják támadni a rendőröket. A kollégáim az utolsó pillanatban vágták el a másik oldalát, és mire odaértek a rendőrök, addigra lehullott a földre, ezért nem történt nagyobb baj. Csupa ilyen szituációval volt dolgunk abban a pár órában.

Vérző fejű emberek, sírás, üvöltözés, kiabálás, folyamatos lövések, tehát tényleg háborús helyzet volt.


Sokan súlyosan megsebesültek Fotó: Kovács Tamás





Sok év kellett hozzá, hogy ezt minden érintett kollégám feldolgozza.

Visszatérve a kronológiához: a tömeg egy idő után továbbhömpölygött, s akkor megkaptuk a rendőröket. Ők meglepődtek, hogy mi egyáltalán ott vagyunk. Különös helyzet alakult ki, mert az Astoriánál kettévált a rendőri egység: az egyik fele tolta az embereket a Blaha Lujza tér felé, a másik fele pedig az Erzsébet híd felé, közvetlenül nálunk pedig patthelyzet alakult ki. A kordon egyik végében álltak a rendőrök, a másik végében a tüntetők, a járdán pedig szabadon lehetett mászkálni, mert elsősorban az úttestre koncentráltak. Ott egy állóháború alakult ki. Néha egy-egy rendőr előreszaladt, lőtt a puskájából egy könnygázgránátot, amit a szél jól visszafújt ránk. Egy idő után megkértük őket, hogy ezt hagyják abba, mert annak semmi értelme, hogy vaktában lövöldöznek, aminek a nagyját egyébként is mi kapjuk.

Megkértem a tüntetőket, hogy álljanak arrébb és szó nélkül megtették

Furcsa volt, hogy a rendőrség területért felelős biztosítási parancsnoka ott állt előttünk mellénnyel a szája előtt, mert ő sem kapott levegőt, és ő is tehetetlen volt. Látszott, hogy nagy a káosz, mert ez az ember sem tudott a beosztottjaival beszélni. Mire odaértek a rendőrök, meglepődve tapasztalták, hogy mellettünk áll a vezetőjük. Ebből is látszott, hogy abszolút nem volt koncepció és főleg összhang a rendőri vezetés között. Ez az egész eltartott egy óráig, mire erősítést kaptak, de közben a járdán elkezdtek visszaszivárogni az emberek.

A rendőrök minket kértek meg, hogy ne engedjük át őket.

Odamentem az emberekhez és kértem őket, hogy picit álljanak hátrébb, mert útban vannak. Azonnal megtették, a rendőrök pedig csodálkoztak, hogy mivel értem ezt el. Mondtam nekik, hogy bármilyen meglepő, de emberi szóval. Közben a Hír TV folyamatosan közvetítette az eseményeket és felettünk az erkélyről volt egy kameraállás, ahol élőben vették a fejleményeket. A kollégák látták a tévében, hogy mi oda beszorultunk, elkezdtek hívogatni, hogy jönnek segíteni. Ám ennek semmi értelme nem lett volna. A technikai értékeknél sokkal fontosabb az emberi élet, ne veszélyeztessünk még többet, épp elég az, hogy mi oda beszorultunk. Néhány óráig nihil állapot volt. Egyik oldalon a tüntetők voltak, akikkel jól elbeszélgettünk, a másikon a rendőrök, akik elkezdtek bekéredzkedni hozzánk WC-re. A mi toi-toi-ainkat használták. Aztán amint megkapták az erősítést, elkezdték azt a maroknyi tömeget áttolni az Erzsébet híd felé. Egy idő után nálunk megszűnt minden, a járókelőket igazoltatták az ott maradt rendőrök. Még a kerékpárokról is leparancsolták az embereket.


Tüntetők az egyik oldalon, a rendőrök a másikon, a békés megemlékezők pedig közéjük szorultak
Fotó: Beliczay László





Hajnalban leszedtek a rendőrök a robogóról és elő akartak állítani

Amikor hajnalban már úgy értékeltem, hogy teljesen megszűnt a vészhelyzet és az éjszakás kollégákat már ott hagyhatom, elindultam a robogómmal haza, amivel egyébként is érkeztem. Budán lakom, s mivel tudtam, hogy az Erzsébet hídon barikád van, ezért a Kálvin tér irányába indultam el. Az első száz méternél megálltam a rendőröknél és szépen, emberi hangon megkérdeztem, át tudok-e menni a hídon vagy ott is barikád van. Erre a kérdésre agresszívvá váltak, leszállítottak a robogóról, azonnal odaszorítottak egy gumilövedékes puskát a fejemhez, hogy adjam meg magam. Azt hitték, a molotov koktélos motorosokkal vagyok és a rádiómon keresztül adom az információkat a többi tüntetőnek. Mondták, hogy épp előállítás alatt vagyok és már hívták is a rabszállítót az Astoriához. Szürreális volt az egész, hiszen néhány órával azelőtt még hozzánk kéredzkedtek be WC-re, most meg akadályoztak a szabadságomban. Kértem, hogy hadd telefonálhassak a főnöküknek, hogy tisztázhassam magam. Nem engedték. Az egész olyan volt, mint a filmeken. Amikor fel kellett tennem a kezemet, gyorshívásban beütöttem a telefonon az utolsó számot, amit korábban hívtam. Épp az egyik rendőri vezetőé volt, de beleszólni már nem tudtam. Az volt a szerencsém, hogy a telefonon keresztül hallotta, hogy éppen intézkednek velem szemben a rendőrök. Letette, újra hívott. Akkor közöltem az intézkedő rendőrökkel, hogy épp az alezredes úr hív, felvehetem-e. Először nem engedték, majd rövid gondolkodás után mégis megengedték. Az alezredes csak annyit kérdezett, hol vagyok, és hogy van-e hova letennem a motort. Mondtam, hogy visszatolom a bázisunkhoz, az Astoriához. Amikor odaértem a bázisunkhoz, akkor kapták rádión a parancsot, hogy engedjenek el engem, mert az úgy jobb lesz. S akkor nagyon flegmán, mindenféle bocsánatkérés nélkül elengedtek. Mintha valami kegyet gyakoroltak volna.

Nagy kerülőutak árán, a Margit hídon hazajutottam. A családom már nagyon aggódott, de a nappaliba nem engedtek be otthon, mert olyan büdös volt a ruhám a könnygáztól, hogy a teraszon kellett levetkőznöm és leslagoznom magam. Féltem-e? Igazából időm sem volt félni, inkább az embereim testi épségéért aggódtam. Az elsődleges szempont mindig az emberi élet megvédése, második szempont az anyagi javak megóvása. Inkább azon gondolkoztam végig, és a cselekedeteimet is az határozta meg, hogyan tudom a kollégáim testi épségét megóvni, s aztán hogyan védjük meg a technikát. Látszott, hogy ez az egész teljesen értelmetlen, mert kegyetlen ostobaság úgy lőni az emberekre, hogy azok hazamennek, ha szólnak nekik. Az emberek csak dacból nem mentek haza, mert nem megfelelően szóltak hozzájuk.

Felfoghatatlan volt számomra, hogy 2006-ban ilyen történhetett Magyarországon.

Emberek egymásnak esnek azért, mert nem tetszik valakinek a pártállása. És mindezt nem kommunikációval oldják meg, hanem tettlegességgel. Azt mindenképp hozzá kell tennem, hogy akit a rendőrség űzött vadként kezelt, azok nem focihuligánok voltak. Mivel egyébként is általában nagy tömeggel dolgozunk, talán ezért is tudtuk jól kezelni az akkor történteket."

Azóta sem kért bocsánatot senki

Nyitrai Zsolt: ,,Nagy kérdés volt, hogy az erős sokkhatás után miként lesz képes a nemzet felállni abból a kábulatból. Hosszú volt az út addig, amíg egyáltalán Békemenetet lehetett szervezni. Ezért tartom óriási bűnnek azt is, hogy az akkor történt rendőrattakért és a Gyurcsány-féle terrorért azóta sem kért senki bocsánatot, pedig nagyon sokan megsérültek a rendezvény résztvevői közül. Ez egy olyan súlyos megcsúfolása volt az ünnepnek, a szabadság vérbe fojtása, hogy ezt valószínűleg soha nem fogjuk tudni elfelejteni."


Link








Szabó László Dezső: OKTÓBER 23.


Egy bomba robbant a szívemben:
tüntetés lesz, testvér, tüntetünk!
Forró szívvel, és mit se várva
Egy eszme indult el velünk.
az idő ősködéből pattant,
És telt vele a csillogó este:
Ezrek és ezrek az utcákon,
Nem lehet ráismerni Pestre.
az égen száz csillag hunyorgott,
Lenézett egy-két vörös fényre;
Csattant, kiáltott a jelszó:
a rabságnak már legyen vége!
Egy autó oldalán fityegtem,
És alig hittem a szememnek:
Rendőr sehol, s házak tövéből
asszonyok, lányok integetnek.
,,Ruszkik haza!" - dörren az orkán,
,,Sztálint ledöntjük!" dübörögtek;
ömlött a nép, torok kiáltott,
a jelszavak meg mennydörögtek
Százfejű szörnyek mesévé váltak,
a provokátort meg kikacagták.
a szobor előtt a nagy téren
Régi világuk megtagadták.
Kemény csapás volt mindazokra,
akik előtt tapsoltak egykor!
Álltak és néztek várakozva,
Ezer és ezer, százezer sor.
Diadal szállt végig a téren,
S mint tűzvész, orkán ült a tájra:
a magasságban zúgni kezdett
Hegesztőpisztoly kékes lángja.
Motorok zúgtak, erőlködtek,
Megingott végre a Gyalázat:
,,Ledöntöttük a Sztálin szobrot!"
Verték, döngették a vázat.

,,a Rádióhoz, stúdióba!"
,,Vesszen Gerő, a gaz áruló!"
a forró éjszakában indult
Véres útjára száz golyó.
Én is rohantam, és jött Csepel,
Katonák, lányok, asszonyok,
Rendőrök, munkások, ezren, ezren,
Igaz és bátor magyarok.
És sztrájk is indult. Árva népünk
Kezébe vette végre sorsát.
Másnap már vérben fürdött minden,
De feltámadott Magyarország!
aranybetűkkel, vérrel írva,
Új, nagy fejezetet nyitottunk
Ország-világ történetében:
Szabadságunkat marokra fogtuk!
Új eszme ragyog fenn az égen,
Dátum született a világon,
Mely tűzbe hoz ma minden szívet:
Szabad október 23!







1956 - In memoriam Pesti Srácok

Link



1956-os Forradalom és Szabadságharc

Link



Wittner Mária 1956-ról

Link



1956 - In memoriam Pesti Srácok

Link



Boldog István az Avanti Ragazzi di Buda-val emlékezett 1956 Hőseire
ROMER - ELŐRE MIND PESTI SRÁCOK • OFFICIAL VIDEO • 2010

Link



Videó - A Lazio ultrái megemlékezése - Felcsendült az Avanti ragazzi di Buda - Lazio - Előre budai srácok!

Link



1956 kommunistáinak leszármazottai itt élnek közöttünk

Link



Versek, idézetek

Link



1956 emlékére - Események 1956-os fényképek Versek /Konc Gábor blogja/
Az 56-os előzmények, A harcok. és A megtorlás - röviden

Link

















 
 
0 komment , kategória:  Nemzeti ünnep  
Címkék: könnygázgránátot, visszaszivárogni, veszélyeztessünk, szemkilövetésről, hegesztőpisztoly, beosztottjaival, legrészletesebb, kommunikációval, elbeszélgettünk, telefonálhassak, cselekedeteimet, kimenekítettünk, meghurcolásáról, tettlegességgel, rendőrattakért, csalódottságot, leszármazottai, kommunistáinak, felfoghatatlan, politikusunkat, leszállítottak, odaszorítottak, szabadságomban, leparancsolták, szabadságunkat, magyarországon, bekéredzkedni, leghitelesebb, mennydörögtek, tisztázhassam, kerékpárokról, fejleményeket, gumilövedékes, megsebesültek, gyorshívásban, kábeljeinkkel, ország emlékezetébe, békésen ünneplő, 1956-os hősökre, magyar forradalomra, szabadságért vívott, véres terrorról, eddigi legrészletesebb, aznap történtek, utolsó pillanatig, környékről –, összes politikusunkat, technikai eszközöket, nagy őrületben, tömeget ránk, útjukba került, anyagi kárról, Gyurcsány Ferenc, Varga Lajost, Valton Security, Varga Lajos, Kovács Tamás, Blaha Lujza, Beliczay László, Nyitrai Zsolt, Szabó László Dezső, Vesszen Gerő, Pesti Srácok, Wittner Mária, Boldog István, Avanti Ragazzi, ELŐRE MIND PESTI SRÁCOK, OFFICIAL VIDEO, Konc Gábor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Zilahy Lajos gondolata  Őrizkednünk kell...  Alvó cicák  Png virág  Irgalom és ítélet  Png férfi  Jó éjszakát  Png lepke  Esti kép  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Bounty krémes  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akik bántanak téged  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nem számIt  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Szép álmokat!  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png cica  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Próbálj meg ...  Sokan azt tartják  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Soha ne kedvezz...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A sors  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Idő  képre írva  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Csak a fogyatkozás látható  Reménység és erő Krisztustól e...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szívem tiéd  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png virág  Png virág  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Éretlen vers  Hiányzik  Éretlen vers  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Akarat  Neked tudnod kell  Nem tudhatod  Szívem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Szívem 
Bejegyzés Címkék
ország emlékezetébe, békésen ünneplő, 1956-os hősökre, magyar forradalomra, szabadságért vívott, véres terrorról, eddigi legrészletesebb, aznap történtek, utolsó pillanatig, környékről &#8211, összes politikusunkat, technikai eszközöket, nagy őrületben, tömeget ránk, útjukba került, anyagi kárról, rendőrök Gyurcsány, tüntetők értek, barikádot szétszedni, oldalon állunk, rendőrök folyamatosan, sátor tetején, szája előtt, emberekkel szót, kábeljeinkkel akarták, tömeg maga, egyik ilyen, tüntetők keresztben, lovak elesnek, utolsó pillanatban, másik oldalát, rendőri egység, egyik fele, másik fele, kordon egyik, másik végében, járdán pedig, úttestre koncentráltak, állóháború alakult, nagyját egyébként, rendőrség területért, beosztottjaival beszélni, rendőri vezetés, egész eltartott, járdán elkezdtek, rendőrök minket, rendőrök pedig, erkélyről volt, kollégák látták, technikai értékeknél, emberi élet, tüntetők voltak, maroknyi tömeget, járókelőket igazoltatták, egyik oldalon, békés megemlékezők, éjszakás kollégákat, robogómmal haza, első száz, hídon vagy, kérdésre agresszívvá, gumilövedékes puskát, molotov koktélos, rádiómon keresztül, többi tüntetőnek, egész olyan, utolsó számot, egyik rendőri, telefonon keresztül, intézkedő rendőrökkel, alezredes csak, teraszon kellett, embereim testi, elsődleges szempont, anyagi javak, kollégáim testi, egész teljesen, emberek csak, rendőrség űzött, akkor történteket, erős sokkhatás, nemzet felállni, akkor történt, rendezvény résztvevői, olyan súlyos, szabadság vérbe, bomba robbant, eszme indult, csillogó este, égen száz, autó oldalán, szobor előtt, nagy téren, magasságban zúgni, forró éjszakában, 56-os előzmények, könnygázgránátot, visszaszivárogni, veszélyeztessünk, szemkilövetésről, hegesztőpisztoly, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3139
  • e Hét: 22958
  • e Hónap: 62779
  • e Év: 240654
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.